Laboratoriopalvelut

Iisalmen Työterveysasema Oy:n laboratorion tavoitteena on tuottaa kliinisesti ja taloudellisesti laadukkaita laboratoriopalveluita asiakaslähtöisesti. Laboratorio palvelee työterveysaseman jäsenyritysasiakkaita, yksityisellä lääkärin lähetteellä asioivia sekä muita yksityisesti laboratoriossa asioivia asiakkaita.

Iisalmen Työterveysaseman laboratorio

Iisalmen työterveysaseman laboratorion tavoitteena on tuottaa kliinisesti ja taloudellisesti laadukkaita laboratoriopalveluita asiakaslähtöisesti. Laboratorio palvelee työterveysaseman jäsenyritysasiakkaita, yksityisellä lääkärin lähetteellä asioivia sekä muita yksityisesti laboratoriossa asioivia asiakkaita.

Näytteitä otetaan ajanvarauksella laboratorion aukioloaikana:
Ma-Pe 07.00-13.30

Varaa aika laboratorioon potilastoimistosta, hoitajilta tai laboratoriosta.
 

Päivystyksenä pyydetyt kliiniset perustutkimukset tutkitaan paikanpäällä mahdollisimman pian tai esikäsitellään valmiiksi lähettämistä varten. Ei kiireelliset laajemmat näytepyynnöt lähetetään tutkittavaksi muihin akkreditoituihin yhteistyölaboratorioihin, joiden laatujärjestelmät perustuvat kansainväliseen EN ISO/IEC 17025-standardiin.

Laadukkaan laboratoriotuloksen varmistamiseksi asiakkaat saavat näytteenottoon valmistautumisohjeita ja kotivälinenäytteenottosettejä laboratoriosta, toimistosta ja työterveyshoitajilta.

Iisalmen työterveysaseman laboratorio osallistuu tekemänsä päivittäisen sisäisen laaduntarkkailun lisäksi, myös Labquality Oy:n ulkoisen laaduntarkkailun kierroksille omassa laboratoriossa tehtävien tutkimusten osalta.

Tutkimuksiin valmistautuminen

Paastoa edellyttäviin verikokeisiin teidän on oltava ravinnotta 10 tuntia. Saatte aamulla ennen verikokeiden ottamista juoda lasillisen vettä ja ottaa sen kanssa aamulääkkeenne, mikäli teitä ei ole ohjeistettu lääkkeiden ottamiseen toisin. Poikkeuksena kilpirauhaskokeet, joihin tullessanne voitte syödä aamupalan, mutta ette saa ottaa tyroksiini lääkitystä ja verikoe on otettava aamupäivällä ennen klo 10.

Sokerirasituskokeisiin teidän on oltava ravinnotta 12 h. Muutoin saatte toimia, kuten paastoa edellyttäviin kokeisiin tulessanne. Rasituskokeisiin teidän on myös varattava aika, joko laboratoriosta, hoitajaltanne tai toimistosta.

Puhalluskokeisiin l. spirometriakokeisiin, mikäli ne tehdään laboratoriossa on varattava aika. Voitte varata ajan laboratoriosta, hoitajaltanne tai toimistosta. Spirometriakokeisiin valmistautumiseen annamme teille suullisen ja kirjallisen ohjeistuksen.

Virtsakokeisiin teidän on oltava virtsaamatta 4 tuntia jos mahdollista. Virtsanäytteen voitte ottaa myös kotona. Näytteen kotona ottamista varten voitte hakea kotinäytteenottovälineet ja ohjeet työterveysasemalta.


Laboratoriokokeisiin valmistautumisesta voitte kysyä tarvittaessa lisäohjeita suoraan laboratoriosta.

Valitsemalla alla olevista linkeistä pääset lukemaan kyseistä potilasohjetta.

  Spirometria potilasohje

  Sokerirasitus potilasohje

Iisalmen Työterveysasema Oy

Luuniemenkatu 3 A, 74100 Iisalmi

avoinna ma-pe klo 7-15.

Puhelinvaihteemme  (017) 820 1200 auki ma-pe klo 7-15.

Tervetuloa!

 

Katso kartta ja yhteystiedot

Ota yhteyttä...